Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

« ΘΕΕ ΜΟΥ, ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΩ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ »

« ΘΕΕ ΜΟΥ, ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΩ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ »
Θεέ μου, που είσαι; Που ευρίσκεσαι; Που κατοικείς; Σε αναζητώ, μα δεν σε βρίσκω.
   Ύψωσα τα βλέμματά μου στον ουρανό και θάμπωσαν τα μάτια μου. Είδα πολλά μαύρα πουλιά να πετούν και να ξερνούν φωτιές, να βγάζουν αστραπές και να αφανίζουν πόλεις και χωριά, να αφαιρούν ανθρώπινες ζωές.
Θεέ μου, δεν είσαι στους ουρανούς;
    Πήρα τα μάτια μου από ψηλά και έφερα το βλέμμα μου στους ωκεανούς. Είδα την θάλασσα να καίγεται, να αργοπεθαίνει, καθώς η μόλυνση σαν ένα απέραντο σάβανο, απλώνεται επάνω της.
Θεέ μου, δεν είσαι στα βάθη των ωκεανών;
    Έστρεψα τα μάτια μου γύρω μου και σε αναζήτησα στις πανύψηλες βουνοκορφές, ανάμεσα στα πυκνά δάση, μέσα στην όμορφη πλάση και είδα φωτιές με πύρινες γλώσσες και είδα καπνούς πολλούς, σύννεφα πολλά, και άκουσα το κλάμα και τον θρήνο των πουλιών και με οδύνη ανεβόησα και είπα:
Θεέ μου, που είσαι, που κατοικείς; Εγκατέλειψες αυτήν την όμορφη πλάση;
    Σε αναζήτησα στις πόλεις και τα χωριά, ανάμεσα στις πολυάνθρωπες κοινωνίες και είδα ανθρώπους με μάτια πονηρά, με βλέμματα κακίας, με πρόσωπα ταραγμένα, με όψη χωρίς γλυκύτητα. Είχαν αυτιά, μα δεν είχαν ακοή να ακούνε τη δική Σου φωνή. Είχαν γλώσσα φιδίσια και φαρμακερή και έβγαζαν αφρούς από το στόμα τους. Βλασφημούσαν τα όσια και τα ιερά και έλεγαν τερατώδη ψεύδη. Συκοφαντούσαν και αισχρολογούσαν. Είχαν χέρια βρώμικα και ματωμένα από αίμα αδελφικό, καρδιές γεμάτες μίσος και κακία, αληθινή σπηλιά αγρίων θηρίων που αλληλοσπαράσονται, και είπα: Θεέ μου, σε αναζητώ, δεν είσαι ούτε εδώ;
    Σε αναζήτησα παντού, ακόμη και μέσα στην δική μου καρδιά, στο σπίτι μου και στην οικογένειά μου. Στα εκπαιδευτήρια, στα Πανεπιστήμια και στα δικαστήρια. Στα βουλευτήρια και στα προεδρικά μέγαρα, στα αρχηγικά σπίτια και στα βουλευτικά γραφεία. Μα δεν σε βρήκα πουθενά.
Θεέ μου, που βρίσκεσαι; Που κατοικείς;
    Συνεχίζω να Σε αναζητώ γύρω μου και μέσα μου. Και ένοιωσα την παρουσία σου και είδα την μορφή Σου και άκουσα την φωνή Σου:
Είμαι δίπλα σου, είμαι κοντά σου! Άνοιξέ μου την καρδιά σου. Θέλω να περάσω σ’αυτήν, να στήσω τον θρόνο Μου και να την κάνω Βασίλειό μου…!
Ω Κύριε!...
Έλα! Σε περιμένω…
Σε λαχταρώ….
Θέλω να είμαι αιώνια μαζί Σου, για πάντα κοντά Σου!
« Αγία Λυδία »


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου