Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ

« ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ »
«Τα χέρια μου είναι τα δικά σας »
Σ’ένα χωριό της Γαλλίας, σ’ένα βομβαρδισμό κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι βόμβες κατέστρεψαν ένα άγαλμα του Χριστού που υπήρχε στην πλατεία.
Στο τέλος του πολέμου, οι κάτοικοι του χωριού, που είχαν περιμαζέψει τα κομμάτια του αγάλματος, προσπάθησαν να τα συναρμολογήσουν, να τα κολλήσουν και να ξαναστήσουν το άγαλμα στην πλατεία τους. Είδαν όμως με λύπη τους ότι έλειπαν τα χέρια του Χριστού, που ήταν απλωμένα, σαν να αγκάλιαζαν όλο το χωριό. Φαίνεται ότι αυτά είχαν καταστραφεί ολοσχερώς με τον βομβαρδισμό. Έτσι, οι κάτοικοι αποφάσισαν να σταματήσουν τη συναρμολόγηση.
Τότε όμως ένας συντοπίτης τους είπε κάτι, και αποτελείωσαν το έργο τους, στήνοντας το άγαλμα του Χριστού στην πλατεία, χωρίς χέρια. Και από κάτω έγραψαν:
« Τα χέρια μου είναι τα δικά σας ».
Έτσι και σήμερα, που οι καιροί είναι δύσκολοι, ο Χριστός μας καλεί να αγκαλιάσουμε με τα δικά μας χέρια όλα τα αδέλφια μας σε όλο τον κόσμο, με την προσευχή και με την αγάπη μας προς όλους. Εμείς είμαστε σήμερα η Αγία Γραφή. Εμείς είμαστε το τελευταίο μήνυμα του Θεού, γραμμένο σε πράξεις και σε λόγια.
« Στώμεν », λοιπόν, « καλώς ».
                                                                              Χ.Δ
                                                                                        Ο Κόσμος της Ελληνίδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου