Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Δημοσιεύματα με χαλκευμένες ειδήσεις δημιουργούν θόρυβο

Δημοσιεύματα με χαλκευμένες ειδήσεις δημιουργούν θόρυβο.
Με αντίκτυπο περισσότερο στην κοινή αντίληψη και χειρότερα στις ξένες προς την ελληνική πραγματικότητα κοινωνίες, ιδίως όταν δεν τύχουν απάντησης και έγκαιρης αντίδρασης.
Διαμορφώνεται η άποψη πως εφόσον κανείς δεν αντιδρά, άρα υπάρχει αλήθεια στην είδηση και πραγματικό το συμβάν, και τα εξαγόμενα συμπεράσματα έχουν υπόσταση.
Οι μη αντιδρώντες ένοχοι, διότι σωπαίνουν και έτσι συνομολογούν με την σιωπή ως κατάφαση και αποδοχή.
Δημοσιεύτηκε προ ημερών στον τύπο της Βιέννης « Η Ελλάδα πύλη εισόδου της μαφίας των μεταναστών και εξαγωγής τους στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας».
Δεν αντέδρασε ουδείς! Καλο-ακριβο-πληρωμένοι εκπρόσωποι της κρατικής διοίκησης απόντες στην πράξη, παρόντες στις παράτες και δεξιώσεις. Δεν διάβασαν, δεν άκουσαν; Να πως με την απουσία αντίδρασης, διάψευσης, καταγγελίας των κατασκευαστών χαλκευμένων ειδήσεων, δημιουργούν και διαμορφώνουν στις κοινωνίες απόψεις αρνητικές, φρόνημα αντιθετικό, λαϊκή κατακραυγή, καθολικό αίσθημα ναυτίας για ότι ελληνικό. «Δεν θέλουμε να σας ακούμε, αρκετά σας έχουμε κουβαλήσει στις πλάτες μας, πονηροί, διεφθαρμένοι, ανυπόληπτοι έλληνες » ! ?
Δεν απορώ με την απόρριψη και αρνητικότητα, ίσως αν προέρχεται από άγνοια και την κακή ενημέρωση.
Βλέπω όμως την ευθύνη που όλοι έχουμε, περισσότερο όμως οι αρμόδιοι φορείς που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, να διασφαλίζουν την προστασία, ευφημία της πατρίδας μας.
Να μιλάμε λοιπόν, παντού, στην παρέα μας, όπου βρεθούμε.
Έχει κατασυκοφαντηθεί και σπιλωθεί το όνομα της πατρίδας μας και φταίμε γι αυτό.
Έχει απαλειφθεί από την ευρωπαϊκή κοινωνική συνείδηση η μεγάλη προσφορά της Ελλάδος σε αξίες, τέχνες, επιστήμες, πολιτισμό, Δημοκρατία, Ορθοδοξία!
Κι εμείς τις προσπεράσαμε με το Bus της ανάπτυξης, της τεχνολογίας, της προόδου, τις παραθεωρήσαμε, υποτιμήσαμε, αποποιηθήκαμε, ήταν παλαιές, αναχρονιστικές και διόλου φανταχτερές. Νομίσαμε.
Σε τύλιγμα ανυποληψίας μπήκαν όλα και άδειασε από μας πρώτα η πατρίδα.
Η Ευρώπη της Γερμανίας διχάζεται! Δεν υπάρχει στην πράξη η Ενωμένη Ευρώπη, αλλά των δύο ταχυτήτων.
Αυτή που αν και δανειζόμενη δανειοδοτεί στη χρεοκοπημένη που δανείζεται για να επιβιώσουν όλοι οι άλλοι!!!
Να επιμείνουμε Ελληνικά, Ορθόδοξα, Ευρωπαϊκά!
Υπάρχει αποστροφή από μερίδα πολιτών της Ευρώπης διότι τους έπεισαν ότι η Ελλάδα ευθύνεται για τα χάλια τους και πληρώνουν το δικό μας λογαριασμό.
Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα ανέκαθεν πληρώνει τους δικούς τους λογαριασμούς και της έχουν αφήσει ανοικτές και ανεξόφλητες επιταγές σφραγισμένες επειδή δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.
Γερμανοί, Αυστριακοί, Ούγγροι Άγγλοι, Γάλοι….
Εκεί να δείτε ρατσισμό, εθνικισμό και φονταμενταλισμό!
Να μιλάμε για την Ευρώπη των Λαών, του πολιτισμού, του Πνεύματος κι εκεί έχει η πατρίδα μας την πρώτη θέση.
Όχι στην εισαγωγή μεταλλαγμένων και ληγμένων.. προϊόντων, ιδεών, θεωριών και ισμων…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου