Τετάρτη, 23 Ιουλίου 2014

Υπέροχοι, ιστορικά μνημεία, Ναοί στην Βιέννη.

Υπέροχοι, ιστορικά μνημεία, Ναοί στην Βιέννη.
Όταν επισκεφτείτε την υπέροχη Βιέννη θα αναγνωρίσετε έναν τόπο και λαό που επιρρεάστηκε κατά πολύ από τον Ελληνισμό, κλασικισμό, διαφωτισμό και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στα κτήρια που κοσμούν το πόλη. Εκκλησίες, Μουσεία, Παλάτια, Θέατρα στην αρχιτεκτονική με καταφανέστερα αντιπροσωπευτικό κτήριο το Κοινοβούλιο της Αυστρίας έργο του Θεόφιλου Χάνσεν (1813-91), που σπούδασε στην Αθήνα, πρίν εγκατασταθεί στην Βιέννη.
2 Ορθόδοξοι Ναοί κοσμούν την Βιέννη. Ο Ναός της Αγίας Τριάδος του 1850, έργο του Θεόφιλου Χάνσεν και ο Ναός του Αγίου Γεωργίου του 1803 με προσθήκη το 1898 του αετώματος. Η Ελληνική κοινότητα ζει και δραστηριοποιείται στη Βιέννη.
Η Μητρόπολις της Αυστρίας υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Υπάρχει Ρώσικος Ναός και Ρουμάνικος, δυστυχώς οι σλαβορθόδοξοι δεν σέβονται την ποιμαντική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εμφανίζεται διχασμένη η Ορθοδοξία.
Να υποστηρίξουμε τον Πολιτισμό μας, και την πλούσια συνεισφορά του Ιστορικά, στις Τέχνες, στις Επιστήμες, στην πανανθρώπινη κουλτούρα με υψηλές και αξεπέραστες αξίες και ιδέες που γοητεύουν πλήθη ανθρώπων και σήμερα, εκτός από τους σύγχρονους νεοέλληνες.

Χαρακτηριστική η ευγένεια, ο σεβασμός, η λεπτότητα, το χαμόγελο στο ήθος και στη συμπεριφορά των βιεννέζων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου