Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων…Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας…

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων…
Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας…

« Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλον τον πλανήτη. Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
Από την Ιατρική σας, την φαρμακευτική σας. Απο τα μαθηματικά σας ( γεωμετρία, άλγεβρα). Από την φυσική σας, χημεία. Από την αστρονομική σας. Από την πολιτική σας. Από την καθημερινότητά σας. Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτήριά σας, τους δρόμους σας, τα παιγνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια λέξη ελληνική), σβήστε την καθημερινότητά σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα Ευαγγέλια, αλλάξτε το Όνομα του Χριστού, που κι αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά, αλλάξτε και το σχήμα του ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους μυθικούς και ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε το ονόματα στα πανεπιστήμιά σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε…

Θα πείτε «δεν γίνεται». Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μια πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη…Η πρόκληση πάντως ισχύει »..                                         T’ακούτε κύριε Μπουτάρη!!!

Ο Γάλλος ποιητής Ζαν Ρισπέν (1849-1926).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου