Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ενορία του Αγίου Βασιλείου

     Η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού αιτία χαράς και ευφροσύνης, για την Ενορία του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως καθώς ενεπλήσθημεν των αγαθών του δωρεοδότου Κυρίου μας.
     Το βράδυ της Τρίτης μετά το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας τελέσθηκε υπαίθρια η Εόρτιος Θεία Λειτουργία. Ήταν κατανυκτικά πανευφρόσυνη εμπειρία με τις ιερές των Νέων ιεροψαλτών μελωδίες, την καλοκαιρινή αύρα της βραδιάς, το ψωτεινό έναστρο ουρανό, τις ευωδίες του λιβανιού και των πολλών ανθών και φυτών, τα κελαϊδίσματα των πουλιών.
     Από την καρδιά ξεχείλιζαν σαν προσευχή και ανέβαιναν τα ιερά λόγια του προφήτη Δαυίδ «ως εμεγαλύνθη τα έργα σου Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας».
     Πολλοί απ΄ όλη την πόλη έσπευσαν και συμμετείχαν στην βραδινή Λειτουργία και κοινώνησαν Σώμα και Αίμα Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών και ζωήν την αιώνιον.
     Στο τέλος της Λειτουργίας προσφέρθηκαν οι άρτοι και το κρασί με το λάδι για ευλογία, μαζί με τα σταφύλια, τα φρούτα και τους καρπούς προς βρώσιν και πόσιν των πιστών, οι οποίοι και ιδιαιτέρως τα τίμησαν.
     Ήταν όντως μια ξεχωριστή βραδιά της ενορίας, γύρω από την Τράπεζα του Χριστού μας, πλησιάσαμε πιο κοντά αναμεταξύ μας και με τον Κύριό μας.

     Επιστρέψαμε ο καθείς στο σπίτι του αναπαυμένος, χαρούμενος και ευχαριστημένος. Τώρα είμαστε σε αναμονή για την Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που περίλαμπρα και μεγαλοπρεπώς τιμά και εορτάζει η Ενορία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου