Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Έφτασε στην Αλεξανδρούπολη ,η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Κρημνιώτισσας από την Σαμοθράκη

Την θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Κρημνιώτισσας από την Σαμοθράκη υποδέθηκαν  το απόγευμα  της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου 2014, οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης .
Η πάνδημη υποδοχή έγινε  μπροστά στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρουπόλεως με προορισμό τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου. Ακολούθως τελέσθηκε Τρισάγιο για τους Εθνομάρτυρες του Ολοκαυτώματος της Σαμοθράκης και στην συνέχεια ομιλία του καθηγητή κ. Θεοφάνη Μαλκίδη σχετικά με τα ιστορικά στοιχεία των γεγονότων που σημάδεψαν την πορεία των κατοίκων του νησιού μας. Τέλος, τα μέλη του Συλλόγου Σαμοθρακιτών Αλεξανδρούπολης και η ορχηστρα του Αρχείου μουσικολ.παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης οργάνωσαν την μουσικοχορευτική εκδήλωση της βραδιάς.
Με την υποδοχή της Εικόνας της Παναγίας της Κρημνιώτισσας αρχίζουν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι εκδηλώσεις «Μνήμες –Ελπίδες». Τις εκδηλώσεις διοργανώνει, με την ευλογία του Μητροπολίτου και την αγαστή συνεργασία των τοπικών φορέων και πολιτιστικών συλλόγων, η Ενορία του Αγίου Βασιλείου καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και είναι αφιερωμένες στον προσφυγικό ελληνισμό και τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου