Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Η Εορτή του οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία

Η Εορτή του οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία

31 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή, 8 το βράδυ.

Στον Άγιο Βασίλειο Αλεξανδρουπόλεως

Σε μια κατανυκτική και ζεστή ατμόσφαιρα η ενορία του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως εόρτασε το βράδυ της Παρασκευής την ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημων Δαβίδ του Γέροντος του εν Ευβοία.

Ήταν 31-10-2014, Παρασκευή, 8 το βράδυ, μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στον ιδρυματικό Ναό του Γηροκομείου των Αγίων Αναργύρων, ήρθαμε στο Ναό μας και τελέσαμε τον Αγιασμό της Πρωτομηνιάς και στη συνέχεια την Θεία Λειτουργία.
Στο τέλος ψάλαμε και Τρισάγιο δια την ανάπαυσιν της μακαρίας ψυχής του Γέροντος Κυρίλλου, με ευγνωμοσύνη που μας εγνώρισε τον όσιο Δαβίδ και μας ευεργέτησε φέροντας και θέτοντας σε προσκύνημα την ιερά του οσίου Κάρα στην Ενορία μας δύο φορές.  Ας είναι αιωνία του η μνήμη.

Υπενθυμίζουμε πως στον Γυναικωνίτη του Ιερού μας Ναού υπάρχει ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο εις τον όσιο Δαβίδ, καθώς και η ιερά του Εικόνα, που μας εδωρήθη από τον μακαριστό Ηγούμενο της σεβασμίας Μονής του οσίου στην Εύβοια, πατέρα μας Κύριλλο.
Στο αρχονταρίκι του Ναού προσφέρθηκε ένα ζεστό τσάι και λίγα κεράσματα. Ήταν μια ευλογία βραδινή και ευφορίας αιτία για τους ευλαβείς χριστιανούς που έσπευσαν στο άκουσμα της Καμπάνας να προσέλθουν με τα παιδάκια τους στο Ναΰδριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου