Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014

Πρώτη Λειτουργία στη Σηλυβρία

Την Πρώτη Λειτουργία στη Σηλυβρία με τον Νέο Μητροπολίτη της κ.κ. Μάξιμο
στο Βυζαντινό Υδραγωγείο παρακολουθήσαμε οι προσκυνητές από την Αλεξανδρούπολη. Πάνω από 150 άτομα προσήλθαμε με τον πανοσιολ. Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ.Αλεξανδρουπόλεως κ. Ειρηναίο και γύρω στα χίλια από την Ανατολική Μακεδονία και την Δυτική Θράκη, από Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Χαλκιδική, Βέροια, προσέτρεξαν στις παλαιές πατρίδες από τις νέες χώρες.
Ανάσταση ήταν!
Μια λιτανεία στο σπίτι και τη γειτονιά του Αγ.Νεκταρίου και στο Λόφο του Κάστρου. Έσμιξαν καρδιές πονεμένες και μέσα από τα σύγνεφα της ιστορίας ανέτειλε ο ήλιος της ελπίδας, καλύτερων ημερών. Μουσικοί δρόμοι ανεπίγνωστα κοινοί, ίσως και ξεχασμένοι από την κόνιν της λήθης, μας ενθουσίασαν. Δυο περιστέρια πέταξαν συντροφιασμένα μαζί στον γαλάζιο ουρανό. Το τοπικό συγκρότημα Νέων Σηλυβρίας και σχήματα χορευτικά από την Θρακική Εστία Δράμας παρουσίασαν χορούς και γνώριμα τραγούδια απέδωσε της καθ’ ημάς Ανατολής η χορωδία του Λαογραφικού Μουσείου της Νέας Ορεστιάδας.
Κεράσματα προσφέρθηκαν, χάρτες και τουριστικοί οδηγοί από τον Δήμο της Σηλυβρίας. Στις ταβέρνες γύρω από το γραφικό λιμανάκι εξυπηρετήθηκαν οι επισκέπτες από τα 18 λεωφορεία και γεύτηκαν τα εδέσματά της Σηλυβρίας.

Η επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ ήταν πιο σύντομη απ’ότι η αναχώρησή μας το πρωΐ. Γυρίσαμε γεμάτοι και χορτασμένοι με καρδιακά συναισθήματα και βιώματα. Ανάψαμε το κερί των ευχών. Ευλόγησον τον καιρόν, Κύριε…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου