Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΓΕΛΙΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΕΙΑΙ


Ένα μελωδικό καράβι η Εκκλησία με μουσικούς ήχους και άσματα υμνολογικά για για το ιερό Μυστήριο της Σαρκώσεως του Σωτήρος Χριστού έγινε ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου Αλεξανδρουπόλεως με την Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση εχθές το βραδάκι.
Οι χαρωπές φωνές, γλυκόφθογγες και μελίρρυτες της παιδικής Χορωδίας του Καλλιτεχνικού Ομίλου της Αλεξανδρούπολης μαζί με την μεστή πνευματικών νοημάτων και προβληματισμών ομιλία της φιλολόγου καθηγήτριας Άννας Δεληγιάννη εφαλτήριο απετέλεσαν ψυχικής ανάτασης.
Η Αμαλία Δούκα με τον Απόστολο Κουγιουμτζή μας ταξίδεψαν μουσικά με αγγέλους, μάγους και βοσκούς, φίλιοι συναντιλήπτορες και καλοί συνοδοιπόροι.
Τα νέα αυτά μικρά Αστέρια διαγράφουν την πορεία μας προσκύνησης του παραδόξου και μυστηρίου γεγονότος, της προσδοκίας των εθνών να γίνεται εν ανθρώποις ευδοκία ο μεθ ημών Θεός.
Κεράσματα, γλυκά και λικέρ, σοκολατένιοι αγιοβασίληδες, εικόνες και ημερολόγια προσφέρθηκαν από τις κυρίες του Ενοριακού σε μεγάλους και παιδιά. Γίναμε μια ωραία συντροφιά. Ενώσαμε τις φωνές και τις καρδιές μας, ζεσταθήκαμε και νιώσαμε ανάλαφρα γλυκά στο λαμπρό ύψος και μακαριστό ήθος, ευχάριστο σεμνοπρεπές ύφος της γιορτής. Δώσαμε την υπόσχεση να ξανασυναντηθούμε τώρα όμως στη Θεία Λειτουργία και να γίνουμε ένα όλοι με τον Ένα και μεταξύ μας.
Φίλοι μας, Καλά Χριστούγεννα,
ευχαριστούμε όλους εγκάρδια και ιδίως τα παιδιά.

Χαρούμενες , ευλογημένες γιορτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου