Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Ένας φίλος από τα παλιά. Αλέξανδρος Γκόρτσης , Διάκονος της Εκκλησίας

Ο Θεολόγος κ. Αλέξανδρος Γκόρτσης έγγαμος, πατέρας οσωνούπω  δύο παιδιών, χειροτονήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα Διάκονος. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην ξηροκρήνη τελέσθηκε το μυστήριο. Στην Ενορία που βαπτίστηκε και μεγάλωσε, ως Κατηχητής και στέλεχος Κατασκηνώσεων που συνεργάστηκε και συχνά συμπαραστεκόταν στο αυξημένο Ενοριακό έργο πλάι στον πατέρα Γερβάσιο από μικρό παιδί μέχρι και σήμερα.
Το 2006 τον γνωρίσαμε όταν ήλθε στην Αλεξανδρούπολη να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στο στρατόπεδο Πατσούκα πίσω από τον Ναό του Αγίου Βασιλείου. Η Ενορία όπως πάντοτε έχει την θύρα της ανοικτή με ειλικρινή αγάπη και αληθινό ενδιαφέρον, πιστή στον λόγο και υπόσχεση: Τον ερχόμενον προς με ου μη εκβάλω έξω!
Τότε ήταν μαζί με άλλον έναν νέο στρατιώτη από την Σκύδρα και τώρα διάκονο στη Μητρόπολη Εδέσσης π. Χριστόδουλο. Εντάχθηκε στις συνάξεις και στις ενοριακές μας παρέες, κάποιοι από αυτούς είναι ήδη κληρικοί. Με τον π.Πολύκαρπο, π.Σωφρόνιο, δ.Γρηγόριο, τον μ.Μόδεστο τον δ.Χριστόδουλο, δ.Αμβρόσιο και άλλους ακόμη σήμερα λαϊκούς.
Τον εκτιμήσαμε, τον αγαπήσαμε και η Ενορία μας έγινε το δεύτερό του σπίτι. Είχε ενθουσιασμό, πίστη, καθαρή καρδιά, ευγενή σεβασμό. Και όταν αποστρατεύτηκε δεν μας ξέχασε, ούτε βέβαια και εμείς.
Έτσι σαν μάθαμε το ευχάριστο νέο της προκείμενης χειροτονίας, δυό κληρικοί από την Αλεξανδρούπολη με την ευχή του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως αποφασίσαμε και κατεβήκαμε στην Θεσσαλονίκη. Να συμπαρασταθούμε στον αδελφό μας Αλέξανδρο στην μεγάλη απόφαση και επιλογή της ζωής του, να χειροτονηθεί. Ανήμερα του Αγίου Νικολάου στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό του Ναό συλλειτουργήσαμε και συμπροσευχηθήκαμε να κατασταθεί δοχείον εύχρηστον της χάριτος του Θεού, σκεύος εκλογής πλήρες Πνεύματος και δυνάμεως.
Συγκινηθήκαμε στον λιτό, δωρικό του λόγο. Ο Μητροπολίτης του με πατρικά λόγια τον εισήγαγε ένδοθεν του καταπετάσματος του ιερού Θυσιαστηρίου. Κοντά στους σαράντα ενδεδυμένους ιερείς κυκλώσαμε την Αγία Τράπεζα για την θυσία του νέου αυτού ανθρώπου να αφιερωθεί στην διακονία του λαού του Θεού.
Αναφωνήσαμε το ΑΞΙΟΣ!!
Σταθήκαμε πλάι του ώστε να γνωρίζει πως σε κάθε βήμα θά μαστε κοντά του με την δύναμη της Προσευχής και την προστασία της αγάπης του Χριστού μας, όχι ως εύκολοι κριτές αλλά ως φίλοι και αδελφοί του.

Αγαπητέ μας Αλέξανδρε ο Θεός σε κάλεσε να τον υπηρετήσεις στην μαρτυρική μας Κύπρο, Εκείνος εξαποστέλει τους ανθρώπους του, μη φοβηθείς, εμπνεύσου από την Αγάπη, το Έλεος και στηρίξου με ελπίδα γερά σε Εκείνον που σε χειραγωγεί, Άγγελοι θα σε προσέχουν μη προσκόψης προς λίθον τον πόδα σου. Έχεις θέση στην καρδιά του Χριστού μας που προνοεί και ματώνει για τον καθένα. Υποστηρίζει και σκέπει τους εργάτες Του, προστατεύει και τιμά τους ανθρώπους του, χωρίς διακρίσεις και προσωποληψία. Χαίρε φίλτατε, να σε χαίρονται οι δικοί σου και όλοι όπου βρεθείς. Καλή δύναμη. 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου