Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Βοηθός Επίσκοπος Ναυκράτιδος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου του Β΄ ο αρχιμ. κ.Μελέτιος Κούμανης

Ο αρχιμ. Μελέτιος Κούμανης, Ηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Οσίου Σάββα του ηγιασμένου, γεννήθηκε  στη Καλαμάτα και είναι Πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.
Το 1996 εκάρη μοναχός και στη συνέχεια Διάκονος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη και το 2000 πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης.
Από το 2008 υπηρετεί στο Δεύτερο τη τάξη Πατριαρχείο, της Αλεξανδρείας, αρχικά ως εφημέριος του Ναού Αγίου Σάββα, στη συνέχεια ως Σκευοφύλακας  και από 25 Νοεμβρίου του 2010 ως Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής του Οσίου Σάββα του ηγιασμένου .
Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα, τη Ρωσική και την Αραβική.
Τη 26 Νοεμβρίου εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ναυκράτιδος. Συνόδευσε τον Πατριάρχη του στο ταξίδι του εις την Ελλάδα και την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.
Συμμετέχουμε ολόθυμα στην χαρά του παλαιού μας συμφοιτητή των νεανικών μας χρόνων και συνοικότροφο, νοερώς θα παριστάμεθα στην χειροτονία του που θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου εορτή του οσίου Σάββα του ηγιασμένου. Αναφωνούμε με στεντόρεια φωνή το Άξιος!!
Ο Άγιος Θεός να τον ενισχύει, ενδυναμώνει, φωτίζει και χειραγωγεί στην υπηρεσία και αποστολή του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με το βαρύτιμο ένδοξο ιερό παρελθόν και το ευοίωνο, ιεραποστολικό μέλλον. Να τιμήσει την Πατρική αγάπη και Πατριαρχική εύνοια του Μακαριωτάτου, ανταποδίδοντας στο καλό, της καρδιάς τα ευγνώμονα αισθήματα με τον ανύστακτο και ηρωϊκό αγώνα και μέριμνα.
Μετά τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ Μάξιμο , τώρα τον Ναυκράτιδος Μελέτιο η σειρά των αποφοίτων ΑΕΣΑ στελεχώνει και σε ανώτατο επίπεδο την Εκκλησία απανταχού. Από το Χονγκ Κόνγκ, την Κωνσταντινούπολη, τη Βιέννη και το Κάιρο…
Σε μια ενδεχόμενη σύναξη των αποφοίτων της Σχολής πολλοί Μητροπολίτες, Επίσκοποι και πρεσβύτεροι έγγαμοι και μοναχοί θα συμμετάσχουν, φανερώνοντας στην πράξη την επιτυχή καρποφορία και καταξιώνοντας και επαληθεύοντας τον χαρακτήρα της, που είχε πριν την αναμόρφωσή της. … Ίσως η σύναξη να γίνει στο Κάϊρο.


Κάτι καλό επιτέλους, θα ακούσουμε από την Κρήτη; Υπάρχει και η θέση και ο κατάλληλος άνθρωπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου