Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Κρέμα και Χαρταετοί

Κρέμες γλυκές και εύγεστες διένειμαν με την προσωπική τους φροντίδα οι Κυρίες του Ενοριακού μας Κέντρου του Αγίου Βασιλείου σε όλο το Εκκλησίασμα την Κυριακή της Τυρινής. Συχνά πυκνά μας εκπλήσσουν με τις καλές τους πρωτοβουλίες αυτές οι σπουδαίες γυναίκες. Απέσπασαν τις θερμότερες ευχές και λόγια επαινετικά από όλους που γεύτηκαν τους κόπους και την αυτοπροαίρετη προσφορά και κέρασμά τους.
Με χαρωπές φωνές τα παιδιά των κατηχητικών της Ενορίας μας σήκωσαν στον ουρανό πολύχρωμους χαρταετούς, που πρόσφεραν οι καλοί μας Κατηχητές. Αγόρια και κορίτσια συναγωνίστηκαν στην ανύψωση των χαρταετών τους, αφού έφαγαν την κρεμούλα τους και ενδυναμώθηκαν, με την βοήθεια των γονιών τους έκαναν πολλές προσπάθειες. Μεγάλοι και μικροί γίναμε όλοι παιδιά, με ένα πλατύ χαμόγελο και ενθουσιαστικές φωνές χαράς, αγωνίας και αποτυχίας ή επιτυχίας. Και να πετάνε οι χαρταετοί μας στον καταγάλανο ουρανό σε μια ηλιόλουστη μέρα.
Το απόγευμα θα πάμε στον Μητροπολιτικό Ναό για τον πρώτο Κατανυκτικό Εσπερινό να πάρουμε την ευχή του επισκόπου μας και να ζητήσουμε συγνώμη ο ένας από τον άλλον, ώστε συμφιλιωμένοι να ξεκινήσουμε την Μεγάλη Τεσσαρακοστή με πνεύμα αγάπης και ενότητας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου