Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

«Θάλαττα, θάλαττα»!!!

«Θάλαττα, θάλαττα»!!!
                                αναφωνήσαμε καθώς μέτρα κυβικά νερού κατακυρίευσαν εκατοντάδα και πλέον χιλιόμετρα γης!! Παρασυρθήκαμε, θα μπορούσε να ταν θάλασσα με τα τόσα νερά.
         Μια τεραστίων διαστάσεων λίμνη προέκυψε ώστε οι απαγοητευμένοι της τευτλοπαραγωγής να σκέπτονται, σοβαρά, την προοπτική να ασχοληθούν με την ιχθυοκαλλιέργεια!!
          «Κι αν δεν ήρθε το βουνό κατά πάνω μας», ήρθαν τα νερά από την Βουλγαρία και πλημμύρισαν χωριά και εκτάσεις γης από το Ορμένιο, τις Καστανιές, τα Λαγυνά και τον Πόρο, μέχρι το Δέλτα με τις Καλύβες των ψαράδων και των κυνηγών που έγιναν γόνδολες όχι για να μεταφέρουν φιλοπερίεργους τουρίστες αλλά περιφέρουν τα κουρελόχαρτα της δημόσιας υποσχεσιολογίας και κρατικής ανάξιας διαχείρισης. Καθώς δεν υπάρχουν και πάλι υπεύθυνοι της καταστάσεως που δημιουργήθηκε, έπνιξαν όμως την αξιοπρέπεια και τους κόπους τόσων χρόνων, ενώ υπερήφανα ψαράδες και κυνηγοί σήκωναν την Σημαία του τόπου!
         «Έσπευσαν επί τόπου», που έλεγε και ο Χάρη Κλύν παλαιά, υπουργοί και γραμματείς, άρχοντες, λαός, ειδικοί και ανεύθυνοι, σε ένα μοιρολόι πάνω από τα πνιγμένα όνειρα των ανθρώπων. Με μοδάτα καπελάκια και αλάσπωτες μπότες κατέβηκαν! Ευτυχώς μοίρασαν άδειες σε κάποιους! Και ιδέες πλούσια, μαζί με χθεσινές υποσχέσεις για δράσεις πως δεν θα ξαναεπαναληφθεί, όπως κάθε χρόνο!
          Άκουσαν, άκουσαν και είδαν!! «Φάτε μάτια ψάρια», είπαμε από μέσα μας, και του χρόνου? Μη βιάζεσαι, όπως φαίνεται θα έχει συνέχεια και εξέλιξη το φαινόμενο.
          Τελικά δεν είναι κρίμα να ακούγεται ο Έβρος στα ΜΜΕ και να αναφέρεται μόνο για τις πλημμύρες νερών και λαθρομεταναστών; Επιτέλους, ας τις νομιμοποιήσουμε!
           Σαν την Βουγιουκλάκη σε παλιά ελληνική ταινία «Ψάρια, ψάρια, ψάρια πουλάω» !!!
Δεν ταιριάζει τέτοια εικόνα, τύχη και μέλλον στον Έβρο και τους κατοίκους του.
Είπαν πάρε τα μουσκεμένα σου και φύγε! και που να πάω;
Πάρε ένα καλάμι και μάθε να ψαρεύεις! Αφού τόσα χρόνια δεν τους έμαθες.

«Άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», βιάστηκα να μονολογήσω.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου