Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Η σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Αλεξανδρούπολη.


Εορτή της Ελληνικής Παιδείας και των Γραμμάτων είναι η εορτή των Τριών Ιεραρχών. Ο ναός του αγ. Βασιλείου κατακυριεύτηκε από νέα παιδιά, που εισχώρησαν σε όλους τους χώρους του, στο Ιερό βήμα, στα Αναλόγια, στα Παρεκκλήσια, στον Γυναικωνίτη, αλλά και εκτός, στο προαύλιο και το ενοριακό κέντρο.
Ήρθαν με τους εκπαιδευτικούς τους κατά ομάδες, σεβαστικά και όμορφα. Προηγήθηκαν οι Σημαίες με τους παραστάτες. Από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Προσκύνησαν την ιερή εικόνα των αγίων και τα ιερά τους λείψανα. Είπαν την Κυριακή Προσευχή, ομολόγησαν το Σύμβολο της Πίστεως, κοινώνησαν, άκουσαν την ομιλία της Θεολόγου κ. Ναυσικάς και την χειροκρότησαν αυθόρμητα. Στο τέλος πήραν το αντίδωρο, αφού προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των δύο Ελλήνων Πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας και για την παρηγόρηση και ενίσχυση των οικογενειών τους.

Επέστρεψαν τα παιδιά με ενθουσιασμό στα σχολεία τους. Και με το φυλλάδιο της Ιεράς Μητροπόλεως στα χέρια τους σκόρπισαν στους δρόμους. Ήταν σχολική εορτή και αργία. Και αργία δεν σημαίνει όπως συμπεραίνετε απραξία. Άλλωστε η πιο εργατική κοινωνική τάξη είναι οι μαθητές!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου