Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Οικουμενικές συμφωνίες

Όαση αύρας δροσιστικής η ακολουθία των Χαιρετισμών στην Θεοτόκο.
Ενώπιον της εικόνας της με διάθεση τιμής, αγάπης, και αφοσίωσης ψάλλεται, εγκωμιάζεται η συνέργειά της για τη σωτηρία των ανθρώπων.
Γιατί η μητρική της καρδία τετρωμένη με τις ανθρώπινες περιπέτειες, δεν παύει να ικετεύει, δέεται, μεσιτεύει και σώζει με την προστασία και σκέπη, με την θαυματουργό επέμβασή της.
Πρόσωπο συμπαθές, ωραίο, αγαπητό, προσφιλές και οικείο, με ιλαρότητα, γλυκύτητα έκφρασης, και κίνηση στοργική, τρυφερή, των χεριών της, παρουσία αρχοντική, ευγενική, σεμνή, καίρια, ήθος αξιοπρεπές, σοβαρό, δοτικό. Η Παναγία είναι το ύψος και το βάθος της Θεολογίας, κεφάλαιο της Θείας Οικονομίας.
Γιορτή Θεομητορική πριν την εορτή του Ευαγγελισμού αποτελεί ο μακαρισμός και χαιρετισμός της από τα ευεργετημένα ποικιλότροπα παιδιά της. Συνημμένη η ακολουθία του μικρού Αποδείπνου με τους Χαιρετισμούς σε στάσεις να προηγείται αλλά και να έπεται της Θεομητορικής εορτής, άλλοτε με Εσπερινό και κάποτε σε Όρθρο και Παννυχίδα συγκινεί, εμπνέει, εντυπωσιάζει, κερδίζει, γοητεύει καρδιακά, πνευματικά το ιερό των ανθρώπων πλήθος που συρρέει για να ψάλει τις ευεργεσίες και χάρες της.
Οφειλετικά αυτό πράττουμε από προχθές και κάθε Παρασκευή μες την Σαρακοστή στην Ενορία μας
και μαζί με όλες των Ορθοδόξων τις κοινότητες απανταχού τη γης.
Οικουμενικές παναρμόνιες συμφωνίες!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου