Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

« Άγγελος πρωτοστάτης, ουρανόθεν επέμφθη, ειπείν τη Θεοτόκω το χαίρε »

« Άγγελος πρωτοστάτης, ουρανόθεν επέμφθη, ειπείν τη Θεοτόκω το χαίρε »
Ωραία πλούσια σε λυρισμό συναισθημάτων χαράς, τιμής και ευγνωμοσύνης στην Γλυκύτατη Παναγία μας για την συγκατάθεσή της, συνέργεια στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία μας, για τον ευαγγελισμό των ανθρώπων που τώρα και για πάντα κρατά στην αγκάλη της, είναι η ακολουθία των Χαιρετισμών.
Στην Ενορία μας μικροί και μεγάλοι συνέρευσαν και έψαλαν τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας, με λουλούδια στα χέρια και κεριά, μέσα από βιβλιαράκια, άφησαν τα ευχαριστώ σαν τάματα σεπτά στην Εικόνα της.
Πόσο παρήγορο και ελπιδοφόρο είναι να βλέπεις τον λαό του Θεού να γεμίζει με την παρουσία του τους Ναούς, με τους εναρμόνιους φθόγγους της καρδιάς τους και τα παιδάκια χαρούμενα να παίζουν, ανέμελα ασφαλή στις αυλές τους.

Μέσα στη αγία Σαρακοστή, όχι καταθλιπτικά αλλά με πίστη και υπομονή βιώνει ο χριστιανός την προσδοκία του ερχομού του Νυμφίου της ψυχής του, να διέλθει δια των θλίψεών του και των παθών του Χριστού στο γιορτάσι της Φωτοφόρου και  λαμπρής Αναστάσεως. Ο Χριστός, Θεός αληθινός, Θεός των αεί ζώντων, της Ζωής και της Ανάστασης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου