Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Άγιον Φως, Η Παρουσία του Αναστημένου Χριστού.

Άγιον Φως, Η Παρουσία του Αναστημένου Χριστού.

Εγώ ειμί το Φως του κόσμου (Ο Χριστός).…έξει το φως της ζωής. (τον Χριστό).
Στις Λειτουργίες των Προηγιασμένων Δώρων ο Ιερεύς κρατών Θυμιατό και Λαμπάδα θριαμβευτικά λέγει: Φως Χριστού φαίνει πάσι.
Πριν την Αναστάσιμη ακολουθία ο Ιερέας καλεί με την λαμπάδα τους πιστούς να πάρουν το Φως: Δευτε λάβετε Φως εκ του ανεσπέρου Φωτός..

                    Ξεχωριστό γεγονός η έλευση του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, στον Ναό της Αναστάσεως και από τα Ιεροσόλυμα και σε όλον τον κόσμο. Θαύμα των Δίο χιλιετιών με μαρτυρίες από την Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας μέχρι και σήμερα. Αναφορές αλλοθρήσκων και αλλοεθνών επιβεβαιώνουν και περιγράφουν το θαύμα του Παναγίου Φωτός. Όχι πως τις έχουμε ανάγκη, η πίστη δεν προαπαιτεί τεκμήρια και αποδείξεις. Άλλωστε και μόνη η ύπαρξη της τελετής, η ακολουθία της αφής στους Ναούς από την Κανδήλα της Αγίας Τραπέζης και προσφοράς της στους πιστούς πείθει και φανερώνει το προηγηθέν και επαναλαμβανόμενο Θαύμα, ώστε να καταστεί λειτουργική παράδοση και ιερουργία παγκόσμια. Όπως ακριβώς συνέβηκε με την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα και έγινε από τότε παγκόσμιο γεγονός και επαναλαμβανόμενο δις και τρις του ενιαυτού σε όλους τους Ναούς της οικουμένης.
                    Ο αρχιτέκτων Χάρης Σκαρλακίδης μετά από πολύχρονη και εκτεταμένη μελέτη σε πολυάριθμες βιβλιοθήκες του κόσμου και με αρχειακό πλούσιο υλικό συγκέντρωσε 70 ιστορικές μαρτυρίες από το 330 μ.Χ. μέχρι και σήμερα, ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Στο Βιβλίο του Άγιον Φως πέρα από τις μαρτυρίες αναφέρει και επιστημονικές τοποθετήσεις διαφόρων εξειδικευμένων προσωπικοτήτων της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας, της Φυσικής..
Η επιστήμη στέκει και παρατηρεί το Θαύμα από τον προθάλαμο του Παναγίου Τάφου.
                    Το βιβλίο έχει μεταφραστεί ήδη σε 7 γλώσσες και ετοιμάζονται μεταφράσεις σε άλλες 5. Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία, διαβάστε το και πολύ θα ωφεληθείτε.
                    Θα προβληθούν και πάλι οι βλασφημίες των αρνητών και τούτο το Πάσχα όπως κάθε Πάσχα. Όμως για μας θα είναι άγιο Πάσχα και λαμπροφόρο Πάσχα.

Έχουμε την χαρά και την ευλογία να υποδεχόμαστε στην πόλη μας το Άγιον Φως που φωταγώγησε τον Πανάγιο Τάφο και κατακυρίευσε εντός και εκτός το Ναό της Αναστάσεως. Τα πήλινα χέρια μας ψαύουν τον Αναστάντα Κύριο.

Χριστός Ανέστη. Αληθώς ο Κύριος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου