Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 2015

            Σάββατο,12 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. Υποδεχθήκαμε στην Ενορία μας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρον προσκληθέντα παρά του ποιμενάρχου μας Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου τη σεπτή ευλογία και αδεία του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου.
            Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων τους προϋπάντησαν, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές τοπικές ενδυμασίες και τους προσέφεραν ανθοδέσμες. Εισήλθαν εις τον Ναόν περιστοιχισμένοι από τον ιερό κλήρο και ευαρίθμων πιστών.
            Εις τον Μέγα Εσπερινό της ιεράς μνήμης των Πέντε Ιερομαρτύρων Επισκόπων της Μικρασιατικής Καταστροφής χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Προύσης κ. Ελπιδοφόρος. Στο τέλος του Εσπερινού τελέσθηκε ιερό Τρισάγιο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Προσεφέρθη από τις Κυρίες του Ενοριακού κέρασμα στους παρευρισκομένους.
            Η φιλόλογος Καθηγήτρια κ. Άννα Δεληγιάννη προσκάλεσε στο βήμα τον Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο. Ο σεβασμιώτατος ομίλησε για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, της οποίας τυγχάνει Σχολάρχης και ανεφέρθη όχι μόνο εις την ένδοξη Ιστορίαν και προσφοράν της προς την Ορθόδοξον ανά τη Οικουμένη Εκκλησίαν, αλλα και για τη διαμορφούμενη φέρελπιν προοπτικήν της, το έργο και τις δραστηριότητες της εγκατεστημένης νέας αδελφότητας.
            Έκλεισε την Εκδήλωσιν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος ευχαριστών φιλαδέλφως τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Προύσης και Καθηγούμενον της Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης για την αποδοχή της προσκλήσεως, την ολόθυμη συμμετοχήν του εις τον εορτασμόν των αγίων ιερομαρτύρων καθώς και για την όλως ενδιαφέρουσαν ομιλίαν του.

           Την επομένην ημέρα Κυριακή ο σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία συμμετείχαν ο συνοδεύων πανος. αρχιμ. κ. Σαμουήλ εκ της Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Τριάδος, ο πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ.Α. κ. Ειρηναίος, ο αρχιμ. κ. Χαρίτων, ο πρωτοπρ. κ. Ιωάννης Ζαμπετάκης και ο ιεροδιάκονος κ. Ορέστης.
Ο σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείον Λόγον και διένειμε το αντίδωρον στο εκκλησίασμα.

            Το εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε πρωινό κέρασμα και στη συνέχεια γεύμα. Από την σύντομη επικοινωνία μας μαζί τους αποκομίσαμε τις καλλίτερες εντυπώσεις. Τους ευχαριστούμε εγκάρδια και ολόψυχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου